Sport
NOS

Nederlandse volleybalvrouwen verliezen opnieuw op WK

foto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse volleybalvrouwen verliezen opnieuw op WK

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben op het WK in Arnhem voor de tweede keer op rij een poulewedstrijd verloren. Italië was met drie sets tegen een te machtig.

Nederland verloor vrijdagavond met 1-3 van België. Van Italië werd op voorhand minstens zo'n hoog niveau verwacht. In de eerste set bleek dat maar al te goed. De Italianen wonnen die set met 25-13.

Set twee was juist heel goed van de Nederlanders. Oranje kwam direct op een 6-1 voorsprong. Daarna krabbelde Italië op, maar kon de ploeg in het blauw niet voorkomen dat Nederland de tweede set greep met 25-22.

Italië kwam terug in de flow en ging goed draaien in de derde set. Met 25-16 was er opnieuw een ruim verschil met Nederland. De harde, rake klappen van Italië maakten aan het slot van de vierde set het verschil: 25-21.

Nederland gaat hoe dan ook door naar de tussenronde op het WK dankzij de eerste drie wedstrijden die Oranje won en blijft dus in de race.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie