Sport
KRO-NCRV

'Ik zap zelf ook weg bij vrouwenvoetbal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik zap zelf ook weg bij vrouwenvoetbal'

"Vrouwenvoetbal is sportief gezien niet altijd even aantrekkelijk." Dat zegt VARA-gids hoofdredacteur Cécile Koekkoek in Spraakmakers. Koekkoek, die ook commissaris bij NAC Breda, reageert op de kritiek van Johan Derksen die gisteren zei dat het WK-vrouwenvoetbal niet 'om áán te gluren' is. "Ik zap zelf soms ook snel weg bij vrouwenvoetbal, maar dat doe ik ook bij mannenvoetbal."

De aantrekkelijkheid van het vrouwenvoetbal blijft een heikel punt. "Ze moeten zich doorontwikkelen," vindt Koekkoek die zelf bestuurslid was bij NAC. Ze vindt de aandacht voor de leeuwinnen belangrijk en wijst naar Studio France en NPO 3. "Daar hebben we al winst gehaald."

Dat de aandacht misschien gestoeld is op emancipatie en niet op mooi voetbal maakt niet uit volgens Koekkoek. "De vooruitgang heeft dat nodig."

Gisteren keken 1,6 miljoen Nederlanders naar de wedstrijd van de oranje Leeuwinnen. Ze wonnen nipt met 1-0 van Nieuw Zeeland. Zelfs Derksen kan het succes niet ontkennen: "Ze hebben het hartstikke goed gedaan, want een paar jaar geleden stelden we nog niks voor."

Leren van de vrouwen

Maar de mannen kunnen ook nog veel van de vrouwen leren vindt Marc Josten, hoofdredacteur van omroep HUMAN. "Het vrouwenvoetbal heeft een feel good factor. Het heeft vrolijkheid en teamspirit. Het is nog niet overgecommercialiseerd met alle sterallures."

Het Mediaforum met Yoeri Albrecht en Marc Josten

Ster advertentie
Ster advertentie