Sport

FC Twente verliest kansloos met 5-0, degradeert uit Eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Twente verliest kansloos met 5-0, degradeert uit Eredivisie

[NOS] Vitesse heeft FC Twente met 5-0 verslagen. De hekkensluiter moest winnen, maar miste kracht, geloof en overtuiging. Acht jaar na het landskampioenschap betekent dit dat FC Twente is gedegradeerd uit de eredivisie.

Na een half uur zonder opwinding besloot Thulani Serero het maar eens van afstand te proberen en de bal vloog langs de niet reagerende Joël Drommel in de kruising.

Het matte Twente hield slechts tegen, creëerde niet één echte kans en zag het kaartenhuis na rust in elkaar donderen. Kort na een rake kopbal van Tim Matavz werd het 3-0 door Bryan Linssen. Prachtige volleys van Linssen en Matavz leidden Twente definitief naar de uitgang.

Dit seizoen boekte Twente slechts vijf zeges: twee met René Hake (die de eerste acht duels nog trainer was), één met Gertjan Verbeek (hij hield het 18 duels vol) en twee met interim-coach Mario Pusic.

FC Twente, dat in 1983 ook degradeerde en daarna direct promoveerde, heeft enkele roerige jaren achter de rug. De club werd wegens financieel wanbeleid enkele malen bestraft met puntenaftrek en in 2016 werd in hoger beroep terugzetting naar de Jupiler League voorkomen.

NOS Langs de Lijn

Verslag van alle wedstrijden in de Eredivisie, en de andere sportwedstrijden dit weekend hoor je tot 19.00 uur bij NOS Langs de Lijn.

Ster advertentie
Ster advertentie