AZ geeft Heerenveen een pak slaag, PSV wint

2. AZ geeft Heerenveen een pak slaag, PSV wint

AZ heeft met een uiterst sterk optreden sc Heerenveen geen kans geboden. In het Abe Lenstra Stadion werd het 0-3.

Teun Koopmeiners opende de score vanaf de penaltystip, na hands van Heerenveen-verdediger Jan Paul van Hecke. De AZ-aanvoerder miste zijn voorgaande twee strafschoppen, maar maakte nu geen fout. Bij de tweede goal leek Albert Gudmundsson de doelpuntenmaker, na een mooie AZ-aanval via Calvin Stengs, Jesper Karlsson en Owen Wijndal. Maar uit de herhalingen bleek dat het Lucas Woudenberg was die de bal net voor de voeten van de IJslander in eigen doel tikte. In de eerste helft kwam er geen enkel schot op goal van Heerenveen.

De bezoekers schoten uit de startblokken in de tweede helft. De sterk spelende Karlsson mikte in de korte hoek raak. AZ vond het daarmee wel voldoende. Pas in de laatste minuut mocht Heerenveen hun gang gaan. Het dichtstbij was Mitchell van Bergen. De bal ging via AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos tegen de paal en rolde evenwijdig aan de doellijn weer verder het veld in.

Einde serie

De serie van 29 wedstrijden waarin Heerenveen tenminste een doelpunt maken is met deze 0-3 nederlaag over. AZ revancheert zich van de eerste vijf competitiewedstrijden, die allemaal eindigden in een gelijkspel. AZ staat nu achtste, twee plaatsen achter Heerenveen.

PSV wint van Willem II

Na een corona-uitbraak binnen de eigen selectie en een onthutsende 4-1 nederlaag bij PAOK in de Europa League heeft PSV zichzelf weer wat kleur op de wangen bezorgd door in de eredivisie thuis met 3-0 van Willem II te winnen.

PSV begon prima en leidde snel met 2-0. Na een dieptepass van Pablo Rosario scoorde Philipp Max en na goed doorzetten van Dumfries, die twee keer viel, was Mario Götze trefzeker.

Willem II stelde daar voor rust niets tegenover, maar zette PSV na rust flink onder druk. Doelman Yvon Mvogo voorkwam met twee knappe reddingen de 2-1. Niet veel later kreeg Derrick Köhn rood (keiharde charge) bij Willem II en nam PSV het initiatief weer over. In de slotfase maakte Donyell Malen nog de 3-0.