Sport
MAX

Alex Blanchard: 'Boksen ligt op z’n kont in Nederland'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Alex Blanchard: 'Boksen ligt op z’n kont in Nederland'

Oud-bokser Alex Blanchard behoorde in de jaren ’80 tot één van de beste boksers van Nederland. Met zes Europese titels was hij ook één van de besten van Europa. Hij maakt zich zorgen over het boksniveau in Nederland. "Het boksen ligt op z’n kont, ik denk al na de periode van Regilio Tuur."

Dat zei Alex Blanchard zondag bij De Perstribune van MAX. "Je hoort alleen maar Badr en Rico Verhoeven. Het zijn alleen maar de zwaargewichten", aldus Blanchard. Ook hekelt hij het feit dat veel boksers maar een paar gevechten doen voor het geld en er dan al mee stoppen. "Ik denk dat Glory (de bond waar Rico Verhoeven bij zit, red.) ook klaar is binnenkort."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Criminele sponsoren

De loopbaan van Alex Blanchard bracht hem in zijn topjaren dicht bij de Amsterdamse penoze. Sponsoren van hem waren onder meer Klaas Bruinsma en Cor van Hout. Yab Yum was een populaire plek voor hem. Uiteindelijk werd Blanchard ontvoert door een stel Joegoslaven doordat hij een lening niet kon afbetalen.

Verfilming

Inmiddels bevindt Blanchard zich al decennia op het goede pad. Hij werkt als personal trainer en heeft zijn leven op de rit. Toen hij zijn been een paar jaar geleden brak besloot hij zijn verhaal op te schrijven. Een cliënte die hij traint gaat er een film van maken. "Ik mag nog niet zeggen met wie. Eerst komt het boek uit. Ik hoop dat volgend jaar de contracten zijn getekend."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie