Frankrijk kwartfinalist WK mede dankzij uitmuntende Mbappé

2. Frankrijk kwartfinalist WK mede dankzij uitmuntende Mbappé

Kylian Mbappé is tot nu toe de grote ster van het WK Voetbal. De Fransman was met twee fraaie doelpunten weer belangrijk voor de ploeg in de achtste finale tegen Polen. Het werd 3-1.

Frankrijk nam vanaf het allereerste moment het balbezit in handen met enkele goed uitgespeelde aanvallen. De Poolse spits Robert Lewandowski moest het doen met een schot van afstand dat naast ging.

Olivier Giroud had het eerste doelpunt in minuut 28 op de schoen. De spits gleed met een sliding naast, waardoor de Polen goed weg kwamen. Ook Polen was niet kansloos. Het was even een schiettent met drie schoten achter elkaar, waarvan Raphaël Varane uiteindelijk voor de lijn verdedigde.

Alltime topscorer der Fransen

In minuut 43 was het wel raak voor Giroud, met zijn linker in de verre hoek. Het was zijn 52e goal in het Franse nationale time, waarmee hij nu Thierry Henry heeft ingehaald als topscorer aller tijden.

In de tweede helft was Polen geen moment meer kansrijk voor de overwinning. Mbappé werd de man van het tweede deel. Hij haalde ineens uit waardoor de wedstrijd met de 2-0 helemaal op slot zat. Daar kwam nog een extra akkoord bij voor de 23-jarige aanvaller die zijn vijfde doelpunt van het toernooi maakte en daarmee zijn negende goal op een WK-eindronde.

Overgenomen penalty

Polen kwam in de extra tijd nog op 3-1. Robert Lewandowski scoorde een penalty na een handsbal bij de Fransen. Daar had hij wel een herkansing voor nodig. De eerste strafschop keerde doelman Hugo Lloris, maar hij stond daarbij met twee voeten voor de doellijn.

Frankrijk speelt zaterdag tegen Engeland.