Podcast

Podcast De Dag - Feyenoord City: geen daden maar woorden (en bedreigingen)

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag - Feyenoord City: geen daden maar woorden (en bedreigingen)

In Rotterdam wordt al jaren gepraat over een nieuw stadion voor Feyenoord. Er ligt een ambitieus plan, maar tegenstanders zijn bang voor een debacle. Hooligans mengen zich inmiddels ook in de discussie.

#859 - Feyenoord City: geen daden maar woorden (en bedreigingen) - De Dag

Rotterdam is al jaren tot het bot verdeeld over de toekomst van het stadion van Feyenoord. De Kuip moet vervangen worden en na een reeks mislukte plannen voor renovatie, ligt er een groots, ambitieus en heel duur plan voor een heuse sportstad aan de Maas: Feyenoord City, met uiteraard een gloednieuw stadion voor Feyenoord. Maar ook daar wordt alweer jaren over gesteggeld. Tegenstanders zijn bang voor een financiële strop waar Feyenoord aan ten onder gaat. De emoties lopen zo hoog op dat deze week voorstanders van Feyenoord City zijn bedreigd. Sommigen werden thuis fysiek door hooligans opgezocht.

RTV Rijnmond-verslaggever en Feyenoord-supporter Dennis van Eersel legt in podcast De Dag uit waarom er, 'heel on-Rotterdams', al jaren zoveel woorden en zo weinig daden gemoeid gaan met dit emotioneel geladen miljardenproject.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie