Sport
EONOS

Gestopte Verhaegh: 'WK 2014 was een unieke belevenis'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Gestopte Verhaegh: 'WK 2014 was een unieke belevenis'

Begin juni besloot voetballer Paul Verhaegh om definitief een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. En door de coronacrisis wist hij niet dat hij zijn laatste wedstrijd op 7 maart 2020 had gespeeld.

"Het was maar heel kort, het was een invalbeurt vijf minuten voor tijd. Om zo'n moment sta je er niet bij stil. Achteraf gezien, met de kennis van nu, is dat natuurlijk heel erg raar", vertelt Verhaegh in Langs de Lijn en Omstreken.

Het laatste seizoen voetbalde de Limburger bij FC Twente, maar door twee spierblessures kwam hij maar weinig aan spelen toe. Verhaegh voelde dat hij niet meer 100 procent gemotiveerd was om door te gaan en besloot daarom zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

WK 2014

Verhaegh komt uit de jeugd van VVV Venlo en PSV, en speelde daarna voor AGOVV, FC Den Bosch en Vitesse. Daarna verkaste hij naar Duitsland, waar hij acht seizoenen onder contract stond bij FC Augsburg en Vfl Wolfsburg. Hij speelde 189 wedstrijden op het hoogste Duitse niveau.

Maar het Nederlandse publiek kent Verhaegh hoogstwaarschijnlijk van het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Verhaegh behoorde tot de Oranjeselectie en stond in de achtste finales tegen Mexico in de basis. "Het was niet onze beste wedstrijd, maar uiteindelijk draaien we die wel om en zijn we een ronde verder."

Verhaegh werd gewisseld bij een 0-1 achterstand, maar door late doelpunten van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar won Oranje uiteindelijk met 2-1 van de Mexicanen. Verhaegh zegt dat het niet zijn beste wedstrijd was, maar dat die wissel de pret niet mocht drukken.

"Op dat moment heb je die teleurstelling niet. Je zit nog vol in die wedstrijd en hoopt dat je het nog omdraait. Op de bank leef je vol mee en je ziet die wedstrijd kantelen." Later kwam wel het besef dat hij die wedstrijd de kans had om zichzelf ook voor de rest van het toernooi in de basis te spelen.

Verhaegh spreekt van een unieke belevenis om met Nederland een derde plek te veroveren op het WK. "Als je er nu op terugkijkt ben je blij met een derde plek. Maar wij groeiden in het toernooi en waren er op een gegeven moment echt van overtuigd dat we wereldkampioen zouden worden. Maar dat is helaas niet gelukt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie