Sport
NOS

PSV komt terug van achterstand en wint ruim van Cambuur

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV komt terug van achterstand en wint ruim van Cambuur

PSV heeft gezorgd voor eerherstel tegen nummer laatst SC Cambuur. Na een nederlaag in Friesland werd in het Philips Stadion een ruime score neergezet in het voordeel van de thuisploeg: 5-2.

Verrassend genoeg kwam de ploeg uit Leeuwarden op voorsprong in Brabant. De omschakeling van Cambuur was dodelijk. Verdediger Patrick van Aanholt liet glippen waardoor Remco Balk kon scoren.

Twee minuten later stond het weer gelijk. Xavi Simons strafte een verdedigende fout van Mitchel Paulissen af. Simons omspeelde de keeper met een sleep. Cambuur parkeerde de bus niet in Eindhoven, maar deed juist goed mee. Balk had een nieuwe voorsprong op de schoen, maar miste.

Guus Til had een wereldgoal voor PSV in gedachten, maar zijn omhaal ging mis. In dezelfde aanval ging de bal er via Jarrad Branthwaite in voor PSV, maar de VAR greep in omdat een van de aanvallers hinderlijk buitenspel stond.

Voltreffers

Na rust liep PSV weg bij de bezoekers. Van Aanholt herstelde zijn fout door van net buiten het strafschopgebied een voltreffer af te vuren. Doelman Robbin Ruiter had geen antwoord: 2-1. De 3-1 van Anwar El Ghazi gaf nog meer lucht aan de Eindhovenaren.

Plotseling meldde Cambuur zich opeens weer. Bjorn Johnsen voelde een voorzet vanuit een hoekschop op zijn hoofd komen. Het was zijn vierde goal van het seizoen. Ook Fabio Silva scoorde voor de vierde keer, maar dan namens PSV. Hij mocht aanleggen voor een strafschop na een handsbal van Leon Bergsma.

Het laatste doelpunt was wellicht de mooiste van de avond. Na een combinatie met Silva maakte El Ghazi zijn tweede. PSV blijft door de overwinning staan op de vierde plaats, met drie punten achterstand op Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers nemen het vanavond om 20.00 uur nog op tegen FC Volendam. Hekkensluiter Cambuur heeft een reeks belangrijke wedstrijden voor de boeg tegen ploegen uit het rechterrijtje.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie