2. 'Helikopter' Linssen helpt Feyenoord met twee identieke kopgoals aan drie punten

Met twee doelpunten met het hoofd had Bryan Linssen een groot aandeel in de 3-0 overwinning van Feyenoord op Fortuna Sittard.

De Rotterdammers profiteerden al in de achtste minuut van balverlies van Ivo Pinto. Na een razendsnelle omschakeling had Guus Til geen enkele moeite om de bal achter Yanick van Osch in de goal te schieten.

Maar tijdens de analyse in NOS Langs de Lijn ging het vooral over de sterke spits Bryan Linssen. Hij had toen al de 2-0 binnen gekopt uit een corner. In de 52e minuut herhaalde hij het trucje. Linssen nadert nu de top drie van spelers in de eredivisie met de meeste kopgoals. Groot is hij niet. Zijn geheim? "Hij hangt echt stil in de lucht, als een helikopter", antwoordt analist Marc van Hintum. Linssen is nu alleen topscorer van de eredivisie met tien goals.

Het had een hattrick met het hoofd kunnen worden, ware het niet dat Linssen er per ongeluk een assist van maakte. Luis Sinisterra kreeg van hem de bal en scoorde de 4-0. In de laatste minuut viel er weer een kopgoal uit een corner, dit maal van Alireza Jahanbakhsh.