Jesper Karlsson leidt AZ voorbij Sparta

2. Jesper Karlsson leidt AZ voorbij Sparta

AZ klimt in de eredivisie op naar plaats acht. De Alkmaarders klopten zondag Sparta Rotterdam met 3-1. Het werd vooral een rotmiddag voor Tom Beugelsdijk.

AZ kreeg al twee kansen in de eerste 10 minuten: Vangelis Pavlidis met het hoofd en Jesper Karlsson schoot op de lat. Zeer verrassend nam Sparta Rotterdam de leiding. De Rotterdammers gingen met drie man op het doel af. Uiteindelijk kon Adil Auassar diagonaal in de hoek schuiven. AZ zag een overtreding in aanloop naar de goal, maar scheidsrechter en VAR gingen daar niet in mee.

Karlsson kantelt de wedstrijd

Snel nam AZ revanche. Een handsbal van Tom Beugelsdijk gaf Karlsson vanaf elf meter de kans om de gelijkmaker binnen te prikken. Diezelfde Zweed kreeg een afgeslagen hoekschop voor de voeten. Met een stuit in de korte hoek ging de bal achter Benjamin van Leer in de goal. Zodoende had AZ de achterstand in razend tempo omgedraaid in een 2-1 voorsprong.

Beugelsdijk ging na iets minder dan een uur nogmaals in de fout. De centrale verdediger van Sparta wilde de bal terug koppen op zijn doelman, maar was Karlsson daarbij vergeten. De aanvaller van AZ zat er tussen en legde breed voor Pavlidis. De Griek kon de bal zo binnen lopen (3-1).

Go Ahead Eagles-FC Twente

Tegelijkertijd kwamen Go Ahead Eagles en FC Twente in actie. Ook hier was er een verrassend openingsdoelpunt, van Iñigo Córdoba van de thuisploeg. In de tweede helft ging FC Twente er door goals van Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki over heen (1-2). Om 16.45 uur wordt Feyenoord-Fortuna Sittard gespeeld, als laatste wedstrijd van dit competitieweekend.