PSV dendert over Fortuna Sittard heen

2. PSV dendert over Fortuna Sittard heen

PSV had weinig tot niets te duchten van tegenstander Fortuna Sittard in het Philips Stadion. De doelpunten vielen erg gemakkelijk: 5-0.

In de eerste helft is Fortuna nauwelijks van de eigen helft af geweest. PSV hoefde maar een keer aan te zetten om de eerste goal op het scorebord te krijgen. Yanick van Osch keerde nog een kopbal van Eran Zahavi. De rebound was besteed aan Philipp Max, die vanuit een schier onmogelijke hoek binnen schoot (1-0).

Acht minuten voor rust profiteerde PSV van balverlies van Mats Seuntjens. Ritsu Doan en Zahavi vonden elkaar gemakkelijk. De Japanner mikte met rechts diagonaal achter Van Osch (2-0). Voor de rust bleef PSV goede zaken doen. Knap, vrijstaand raak gekopt door Zahavi uit een voorzet van Mauro Junior (3-0).

In de tweede helft mochten ook invallers aan een doelpunt denken. Bruma prikte de 4-0 in het net met een licht getoucheerd schot. Carlos Vinicius tikte de 5-0 in, terwijl hij werd omringd door Fortuna-spelers.

PSV komt met de overwinning van vandaag niet dichterbij koploper Ajax. De Amsterdammers wonnen op het nippertje de klassieker van Feyenoord, eerder vanmiddag. Het duel Vitesse-RKC Waalwijk eindigde verrassend in 1-2.