Sport
NOS

De aftrap van het EK voetbal: populariteit vrouwenvoetbal neemt toe

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De aftrap van het EK voetbal: populariteit vrouwenvoetbal neemt toe

Europa's grootste sportevenement voor vrouwen ooit staat op het punt van beginnen. Vanavond trapt het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal af op Old Trafford in Manchester. De 74.000 plaatsen voor de openingswedstrijd zijn uitverkocht en de 90.000 plekken voor de finale in het Wembley-stadion waren binnen een uur weg. Zaterdag 9 juli spelen de Oranjevrouwen hun eerste wedstrijd van het EK.

De populariteit van vrouwenvoetbal neemt toe en daarmee groeit ook het commercieel belang in de sector. Vooral in gastland Engeland is het vrouwenvoetbal de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. En dat trekt ook Europese topspelers, onder wie Vivianne Miedema en bondscoach Sarina Wiegman, die afgelopen jaren naar Engeland verhuisden.

De geschiedenis van het vrouwenvoetbal is jong in Nederland en in de beeldvorming komt het van ver. De sport werd lang met mannenogen bekeken en door mannenmonden beschreven, is te horen in podcast De Dag.

#1129 - De strijd van de Oranjeleeuwinnen buiten het veld - De Dag

Het benadrukt hoe historisch de stap is die de KNVB zette in het vrouwenvoetbal, zegt specialist vrouwenvoetbal Rivkah op het Veld van de NOS-sportredactie. Want of je nou Vivianne Miedema heet of Frenkie de Jong, voortaan krijgen alle voetballers, man én vrouw, die opgeroepen worden voor Oranje dezelfde beloning. Een prettig begin van hopelijk een succesvol EK voor de Oranjeleeuwinnen.

Gerelateerde podcast

NOS Voetbalpodcast

NOS Voetbalpodcast

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie