Sport
NOS

Vanavond op het EK Voetbal: 'Nederland moet echt wel van Oostenrijk kunnen winnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanavond op het EK Voetbal: 'Nederland moet echt wel van Oostenrijk kunnen winnen'

Om negen uur vanavond begint het Nederlands elftal aan zijn tweede EK-wedstrijd. In de Johan Cruijff Arena neemt de ploeg het op tegen Oostenrijk.

De opstelling zal er anders uit zien dan bij de eerste wedstrijd in de groepsfase, tegen Oekraïne. "Matthijs de Ligt gaat meespelen", vertelt Tom van 't Hek in het NOS Radio 1 Journaal. "De meest logische optie zou zijn om Timber, de jonge Ajacied, uit de basis te halen."

Toch is nog niet zeker of bondscoach Frank de Boer daarvoor zal gaan. "Een andere mogelijkheid is Van Aanholt. Dan gaat Daley Blind naar de linksbackpositie, Timber blijven staan en De Ligt terugkeren." De Ligt speelt dan centraal achterin.

Commentaar

Welke opstelling het ook wordt, volgens Van 't Hek gaat de Nederlandse ploeg een goede avond tegemoet. "Oostenrijk is in de breedte gezien niet het sterkste team. De laatste twintig, vijfentwintig jaar... Het wordt geen walkover, maar Nederland moet in goede doen toch echt wel van Oostenrijk kunnen winnen."

Hoe ver ze daarna kunnen komen, is nog niet helemaal duidelijk. Oud-bondscoach Ronald Koeman liet al doorschemeren niet heel tevreden te zijn met het voetbal in de eerste wedstrijd. "Dat was wel merkwaardig, want er is een ongeschreven regel dat je je opvolger niet voor de voeten loopt."

De wedstrijd is vanavond live te volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie