Sport
MAX

Robin Haase hoopt nog twee jaar door te kunnen

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Robin Haase hoopt nog twee jaar door te kunnen

Ook het tenniscircuit ligt volledig plat door de coronacrisis en dus zit ook Robin Haase thuis. Haase heeft zich zelfs aangeboden als kinderoppas, maar na de coronacrisis hoopt de 33-jarige Hagenaar nog wel twee goede jaren te maken in het profcircuit.

Dat zei Haase zondag op De Perstribune van MAX. Voorlopig liggen alle wedstrijden stil vanwege het coronavirus. Er wordt al gesproken over het hervatten van toernooien. Zo wordt overwogen om Roland Garros in september zonder publiek te spelen.

Robin Haase is daar niet blij mee. Voor hem is het publiek erg belangrijk. Het heeft het gevoel dat hij met veel publiek altijd beter speelt dan op een lege baan. "Ik wil een bepaalde entertainment geven aan de mensen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fit blijven

Fit blijven is op dit moment erg lastig voor Haase. Wedstrijdfit blijven is al helemaal niet mogelijk. Haase denkt dat het belangrijk is om mentaal goed fit te blijven. "Als je nu al hard gaat trainen terwijl dit nog heel lang gaat duren dan ben je opgebrand als het seizoen straks weer gaat beginnen."

Dat mentaal fit blijven doet Haase onder meer door veel te lezen. Hij noemt zichzelf een schaakspeler en denkt dat je met kennis een tegenstander kunt ontmantelen. "Ik hoop dat er nog één, twee misschien drie jaar in zitten."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie