Sport
NOS

Hugo Borst en PEC-aanvoerder Bram van Polen over voetbalgeweld: 'Voetballers moeten dichter op die supporters staan'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hugo Borst en PEC-aanvoerder Bram van Polen over voetbalgeweld: 'Voetballers moeten dichter op die supporters staan'

PEC Zwolle gaat binnenkort maatregelen nemen tegen de toenemende agressiviteit waar het Nederlandse voetbal mee te maken heeft. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt, daags nadat Eindhovense kinderen werden mishandeld door meegereisde toeschouwers van de Overijsselse club. PEC Zwolle verloor de wedstrijd met 4-2.

Hugo Borst belde met PEC-aanvoerder Bram van Polen over de toenemende agressiviteit rondom voetbalwedstrijden. Ze bespraken de rol van spelers, die volgens Borst meer naar de voorgrond moeten treden als de eigen fans problemen veroorzaken. "Voetballers moeten dichter op die supporters staan", aldus Borst.

Video niet beschikbaar

Het is nog niet bekend welke maatregelen PEC Zwolle gaat nemen. Wel is duidelijk dat het huidige straffensysteem niet werkt. Het roept de vraag op wat wél effect zou hebben. "Die straffen moeten gewoon veel hoger gaan worden", vertelde Van der Polen. "Zet er gewoon een boete van 50 duizend euro op, bij wijze van."

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie