Sport
NOS

Verstappen dominant winnaar in GP van Stiermarken

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen dominant winnaar in GP van Stiermarken

Opnieuw heeft Max Verstappen een grand prix in de Formule 1 op zijn naam geschreven. In de GP van Stiermarken was de Red Bull-coureur oppermachtig.

Het is de derde keer dat Verstappen een race wint in Oostenrijk. Lewis Hamilton werd tweede, voor Valtteri Bottas.

Verstappen ging van pole position van start op het thuiscircuit van zijn team in Spielberg. De 23-jarige leider in het wereldkampioenschap had een kickstart. Zijn grootste concurrent Lewis Hamilton kreeg geen enkele gelegenheid om hem voorbij te gaan. Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, zat de eerste tien ronden gevangen achter Lando Norris, maar kon daarna oprukken naar de derde plaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het was voorspelbaar en saai, in ieder geval tot de eerste pitstops. Alleen Hamilton verremde zich en kon zich net op de baan houden. De voorsprong van Verstappen op de Brit was - niet alleen hierdoor - gegroeid. Het team van Red Bull had een langzame pitstop met Perez, waar Valteri Bottas van Mercedes van profiteerde. Met Verstappen ging het uitstekend. Hij bleef Hamilton zodoende voor.

Het verschil tussen de beste twee en de eerste achtervolger Bottas was groot. Hamilton ging een ronde voor het einde nog naar de pitstraat om op verse banden de snelste ronde te rijden en daarmee een extra punt te verdienen. Het lukte hem de tot dan toe snelste tijd van Perez te verslaan. De voorsprong van Verstappen op Hamilton in de WK-stand is opgelopen tot 18 punten. Op hetzelfde circuit wordt volgende week de GP van Oostenrijk verreden.

Ster advertentie
Ster advertentie