Sport
BNNVARA

Erben Wennemars: 'Henk Grol moet rustig aan doen'

foto: BNNVARAfoto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: 'Henk Grol moet rustig aan doen'

Judoka Henk Grol heeft afgelopen weekend definitief afscheid genomen van het judo. De Veendammer gaat de sport missen, en zal nu opzoek moeten gaan naar een nieuwe uitdaging. "Neem even de tijd, doe rustig aan", is het devies van Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. "Het komt wel goed."

Afgelopen zondag nam Henk Grol tijdens het NK definitief afscheid van judo. Het wordt 'afkicken van pijnlijden', zegt de judoka. Op het NK liet hij weten dat hij klaar is met judo, maar het wel zal gaan missen.

Deceptie in de Budokan een plek geven

Nu zijn loopbaan erop zit, zal hij zich gaan moeten focussen op wat nieuws. Volgens Wennemars is het belangrijk dat Grol eerst zijn rust pakt: "Eventjes chill, het komt wel goed." Wennemars denkt dat de judoka eerst zich moet richten op zijn sportschool en leuke dingen moet gaan doen. Aan de NOS laat Grol weten dat zijn eerste uitdaging nog te maken heeft met zijn carrière: "Het wordt de kunst om de nederlagen een plek te geven en niet om te zien in wrok."

Toen Grol twee maanden geleden in de Budokan in Japan de tatami moest verlaten zonder een olympische medaille, hakte dat erin. En die nederlaag moet hij nog steeds een plek zien te geven. "Ik baal nog altijd van die gemiste kans", zegt hij zondag bij het NK Judo.

'Neem de tijd'

Reden te meer, volgens Wennemars, dat Grol even de tijd moet nemen. "Topsporters willen altijd meteen door, die hebben een doel nodig. Die hebben een dagritme nodig. En als ze dat dagritme niet krijgen, dan voelen ze zich meteen alweer schuldig. Dus, je hoeft je niet schuldig te voelen als je gewoon even een paar maanden niks doet. Jij hebt het verdiend om gewoon even niks te doen", zegt Wennemars over Grol.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie