Vitesse verslaat Feyenoord na vroege goals in beide helften

2. Vitesse verslaat Feyenoord na vroege goals in beide helften

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Feyenoord een duel in de Eredivisie verloren. Vitesse sloeg in Arnhem vroeg in de eerste en in de tweede helft toe (2-1). De Arnhemmers eindigden de wedstrijd overigens met negen man, maar dus wel met drie punten.

Al in de eerste minuut kreeg Vitesse een grote kans. Na een voorzet vanaf links stond Oussama Darfalou op de penaltystip klaar. Hij kreeg de bal niet op doel. Dat lukte Loïs Openda wel, een paar minuten later. Aan de goal ging een enorme fout vooraf van Marcos Senesi. De Feyenoord-verdediger liet zich zomaar foppen. Arne Slot haalde Senesi enkele momenten later van het veld.

Het werd een open wedstrijd met een goed Vitesse en een slap Feyenoord. Hoe dan ook kwam Feyenoord op 1-1. Guus Til kopte een prima voorzet van Marcus Pedersen binnen. Zijn zesde goal al dit seizoen in de competitie.

Tweede blunder
Na 27 seconden in de tweede helft lag de bal in de goal van Justin Bijlow. Weer blunderde de Feyenoord-verdediging en weer profiteerde Openda. De aanvaller schoot in de benedenhoek. Daarna ging het duel over en weer. Luis Sinisterra stond helemaal vrij na een uitbraak van de Rotterdammers. Omdat Sondre Tronstad bovendien uitgleed, had de Colombiaan alle tijd. Hij deed daar niets mee. Vitesse moest de voorsprong op het tandvlees verdedigen. Het kwam Matus Bero op een gele kaart te staan. Zijn vijfde al, waardoor hij geschorst is voor de ontmoeting met NEC.

Vitesse eindigt met negen man
Hoofdblessures bij Yann Gboho en Maximilian Wittek zorgden voor tien minuten extra tijd. Er werd nauwelijks gevoetbald in die periode. Bero ontving zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse met tien man moest verdedigen. Ook invaller Thomas Buitink werd uit het veld gestuurd. Hij kreeg direct rood vanwege een hoog been op het gebukte hoofd van Orkun Kökcü. Met negen man voor Vitesse kwam er nog een mogelijkheid voor Feyenoord, maar Geertruida kreeg de bal niet op doel.

Nederlaag Ajax
Ajax verloor eerder vanmiddag van FC Utrecht (0-1). PSV komt om 20.00 uur in actie, thuis tegen Sparta Rotterdam. Flitsen van dit duel zijn te horen op NPO Radio 1.