Sport
MAX

Jeroen Bleekemolen: 'Max Verstappen weet precies waar de grens ligt'

foto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Bleekemolen: 'Max Verstappen weet precies waar de grens ligt'

Max Verstappen is wereldkampioen geworden in de Formule 1, na een sensationele finish in Abu Dhabi wist hij Lewis Hamilton in de laatste ronde te passeren en daarmee te verslaan. Autocoureur Jeroen Bleekemolen roemt de Nederlander, ook al krijgt hij soms een (onterechte) penalty van de wedstrijdleiding. "Max weet precies waar de grens ligt."

Video niet beschikbaar

Dat zei Bleekemolen zondag bij De Perstribune van MAX. "Max heeft veel dingen die op het randje zijn, maar ik heb nooit hele gekke dingen gezien." Bleekemolen roemt het relaxte karakter van Verstappen.

Minder regels

Een probleem van de Formule 1 is dat er te veel regels zijn vindt Bleekemolen. "In Saoedi-Arabië zag je veel discussies. Soms moet je ook gewoon genieten van de sport. Mensen als Max en Lewis lekker laten racen. Bij een voetbalwedstrijd ga je ook niet aan de scheidsrechter vragen of het wel of geen buitenspel was."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Le Mans

Jeroen Bleekemolen komt zelf uit een echte autosportfamilie. Onder meer vader Michael en broer Sebastiaan deden het ook niet onverdienstelijk in de autosport. Een hoogtepunt voor Jeroen Bleekemolen was Le Mans. Hij won daar de 24 uursrace maar moest de prijs inleveren nadat bleek dat de auto een iets te grote benzinetank had. Toch heeft hij een replica van die prijs nog altijd thuis staan.

De Perstribune: Jeroen Bleekemolen

Ster advertentie
Ster advertentie