Ajax en AZ winnen eenvoudig in de eredivisie

2. Ajax en AZ winnen eenvoudig in de eredivisie

[NOS] Ajax en AZ hebben zaterdagavond eenvoudig gewonnen in de eredivisie. Ajax won in eigen huis met 4-1 van Heracles Almelo, AZ zegevierde op bezoek bij FC Utrecht met 0-3.

Quincy Promes scoorde twee doelpunten voor Ajax, de andere Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar. Cyriel Dessers scoorde namens Heracles.

AZ kwam in de eerste helft gelukkig op voorsprong via aanvoerder Teun Koopmeiners. Zijn vrije trap werd van richting veranderd. Oussama Idrissi maakte er nog voor rust 0-2 van. Na rust pikte ook AZ-spits Myron Boadu, die eerder deze week zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, zijn doelpuntje mee, eindstand 0-3.

De nummer één en twee van de eredivisie kennen dus een goede generale repetitie in aanloop naar hun Europese wedstrijden. Ajax speelt woensdag in de Champions League tegen Lille, AZ treedt donderdag in de Europa League aan tegen Partizan Belgrado.