Sport
AVROTROS

'België is in rep en roer door Wout van Aert'

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'België is in rep en roer door Wout van Aert'

De langste etappe van de Tour zit erop. Met een afgelegde afstand van 209 kilometer finishte de renners zondagmiddag in het Spaanse San Sebastián. De leden van De Kopgroep blikken terug op deze bewogen etappe. Ook Van Aert die rijdt voor Jumbo-Visma wordt door de heren van de Kopgroep niet onbesproken gelaten. België is in rouw, want 'hun' renner heeft al twee dagen geen ritzege gepakt. De leden van De Kopgroep denken dat het allemaal wel meevalt.

#3 - Tour de France: Heel België is in rep en roer! (S16) - De Kopgroep wielerpodcast

Verder kijken we in deze podcast vooruit op de etappe van vandaag, de laatste die in Spanje wordt verreden totdat het Tour-circus naar Frankrijk vertrekt. Maxim voor Wielerflits en Michael voor de NOS, zijn beide ter plaatse in Spanje en vertellen over hun ervaringen de eerste dagen van de Tour.

Monsieur 69

Na de tweede etappe is er vanzelfsprekend ook weer een 'Monsieur 69'. De renner die vandaag op deze plek staat is de Deense Anthon Charming. Maxim duikt in het bijzondere verleden van deze renner.

Tot slot wagen Mart, Maxim en Michael een gokje in de Natte Vinger op de winnaar van de derde etappe van de Tour. Het parcours is 185 kilometer lang en gaat van het Spaanse Amorebieta-Etxano naar het Franse Bayonne. Meedoen met de Natte Vinger kan ook via de Instagrampagina van De Kopgroep. Maak daarbij kans op het enige echte wielerpetje van De Kopgroep!

Dagelijks

De Kopgroep is tijdens de Tour de France dagelijks te beluisteren via je favoriete podcast app!

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie