EONOS

Huntelaar met twee doelpunten goud waard voor Ajax

2. Huntelaar met twee doelpunten goud waard voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar was donderdagavond goud waard voor Ajax. Met twee doelpunten in de slotfase zorgde de 37-jarige spits voor een 1-3 overwinning op FC Twente.

Sébastien Haller zette de Amsterdammers bij zijn basisdebuut op voorsprong. De spits die overkwam van West Ham United kopte na zeven minuten een bal tegen de touwen. Na de openingstreffer herstelde Twente zich goed en creëerde het kansen, maar wist het niet te scoren.

Na rust

In de tweede helft had Ajax het overwicht en leek het lange tijd op drie punten af te stevenen, tot de 84ste minuut. Twente-verdediger Julio Plegezuelo maakte gelijk voor de Tukkers.

Ajax-trainer Erik ten Hag besloot een minuut voor tijd Klaas-Jan Huntelaar het veld in te sturen en dat bleek een gouden greep. De aanvaller had slechts dertig seconden nodig om de Amsterdammers weer op voorsprong te schieten. De 37-jarige spits maakte het feestje daarna compleet door ook nog de 3-1 te maken.

Door de overwinning heeft Ajax nu drie punten meer dan Vitesse en Feyenoord. Aankomend weekend spelen de Amsterdammers de Klassieker tegen Feyenoord.

Groningen doet goede zaken

FC Groningen deed ook goede zaken in de eredivisie. Op bezoek bij Willem II scoorden de Groningers in blessuretijd de winnende, het werd 2-3.

Heerenveen stelde teleur in eigen huis en bleef voor de negende wedstrijd op rij zonder overwinning. In het Abe Lenstra-stadion werd het 1-1 tegen RKC Waalwijk.