Sport
EONOS

'Cillessen naar NEC is een stunt van de buitencategorie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Cillessen naar NEC is een stunt van de buitencategorie'

Jasper Cillessen is terug bij de club van zijn jeugd. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij NEC en daarmee is hij na twaalf jaar weer terug op het oude nest. Een opmerkelijke transfer, vinden de panelleden van het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Leon ten Voorde, sportverslaggever van Tubantia, noemt de overgang van Valencia naar Nijmegen curieus. "Er zijn niet veel goede keepers in Nederland, maar bij NEC juist wel in de persoon van Mattijs Branderhorst. Maar ze hebben een suikeroom bij NEC, Marcel Boekhoorn, en die haalt de keeper van het Nederlands elftal. Dat geeft een beetje het absurde aan van de transfermarkt. Ik heb het wel met Branderhorst te doen."

ESPN-commentator Vincent Schildkamp snapt het aantrekken van Cillessen wel. "Hij is potentieel de keeper van het Nederlands elftal. Dat je als middenmoter zo'n stunt kan uithalen, die je misschien zes of zeven punten kan opleveren, dat is een stunt van de buitencategorie."

Terugluisteren

Het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken is hier terug te luisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie