Sport
BNNVARA

'Nooit meer WK kijken als Rusland wint'

foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nooit meer WK kijken als Rusland wint'

Het weekend staat voor de deur. Erik Dijkstra en Frank Evenblij van Bureau Sport kijken vooruit naar wat er komen gaat op sportgebied. Het WK is nog altijd het gesprek van de dag, maar met een schuin oog wordt dit weekend ook weer op andere disciplines gelet. Golf, de grastoernooien in voorbereiding op Wimbledon en natuurlijk de Formule 1 GP in Frankrijk met Max Verstappen.

Video niet beschikbaar

Ronaldo mét sik titelfavoriet

Het WK volgen de heren op de voet, helemaal na de wedstrijd Portugal - Spanje van vorige week. Daarmee komt het gesprek al gauw op Ronaldo, waarnaar met gemengde gevoelens wordt gekeken. "Hij is een irritante man, maar hij is zo goed, ik kan het van hem hebben", zegt Erik. Automatisch komt ook Messi even voorbij en na het verlies tegen Kroatië lijkt het toernooi er voor hem op te zitten. "Messi is klaar, die kan met Ziyech aan de sangria's", aldus Frank. Ze zijn er overigens nog niet helemaal uit welk land wereldkampioen wordt, al heeft Frank een vermoeden. "Ik heb het idee dat 'ie zo maar een sik kan hebben", doelend op het sikje wat Cristiano Ronaldo laat groeien.

Erik kaart tot slot outsider Rusland nog aan, waar beide heren behoorlijk van staan te kijken. "Wat hebben die gebruikt die gasten", vragen zij zich af. "Die wedstrijden zijn klaar en die lui wekken de indruk 'ik kan zo nog een wedstrijd'", schetst Erik. Mocht het zover komen dat de Russen het WK weten te winnen, dan is Frank helder: "Dan ga ik nooit meer na een WK kijken."

Benieuwd naar Federer

De grastoernooien in aanloop naar Wimbledon, 's werelds meest prestigieuze tennistoernooi, zijn in volle gang. De mannen zijn onder de indruk van Djokovic, die terug is gekomen van een blessure. Toch kijken ze vooral uit naar Federer. "Hij heeft het hele gravelseizoen over geslagen, dat heeft Nadal perfect naar zich toe weten te trekken", begint Frank. "Maar Federer die inmiddels ook bijna 55 is, daar ben ik nu echt benieuwd naar."

GP in Frankrijk

Frank en Erik hebben een bijzonder gevoel bij het Circuit Paul Ricard. "Dat is er al niet meer sinds Max geboren is." Daarmee doelt Frank op de terugkeer van de Formule 1 op dat circuit sinds 28 jaar. Bij de naam Paul Ricard heeft Erik een bijzondere associatie. "Ik moet altijd denken aan dat drankje, Ricard. Daar kun je gemeen dronken van worden." Daar schetst hij vervolgens kleurrijk ook de situatie even bij. "Dan bestelde je dat en dan kreeg je ook altijd zo'n glazen fles met water en dan dat spul even aanmengen. En als je er dan een stuk of 23 op had...",

Frank herinnert zich die situaties ook. "Dat kon nog in de gezellige jaren '80, toen we nog een Caballero rookten." Dat doet Erik denken aan de Argentijnse doelman, eveneens Caballero genaamd. "Goh wat was die slecht. Hij was zo slecht, die moeten ze meteen uit het vliegtuig gooien."

Ster advertentie
Ster advertentie