Sport
NOS

Remco Balk (FC Groningen) laat Ajax met lege handen achter

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Remco Balk (FC Groningen) laat Ajax met lege handen achter

Ajax is tegen zijn eerste nederlaag van het nog prille eredivisieseizoen aangelopen. Op bezoek bij FC Groningen werd met 1-0 verloren, door een goal van basisdebutant Remco Balk.

Met aanwinst Sean Klaiber op de bank en Jurriën Timber centraal achterin op de plek van de niet geheel fitte Perr Schuurs, begonnen de Amsterdammers aan het treffen in het noorden van het land. Mohammed Kudus zat niet bij de selectie wegens een blessure.

Ajax had in de eerste helft meer balbezit en kreeg kansen. Zakaria Labyad kopte in de handen van Sergio Padt, de van een rode kaart vrijgesproken Edson Álvarez schoot via een Groninger net naast en ook de teruggekeerde Ryan Gravenberch was dicht bij de openingsgoal. Aan de andere kant stichtte Jørgen Strand Larsen gevaar uit een voorzet van Damil Dankerlui. Ajax-keeper André Onana zag tot zijn opluchting de kopbal van de Noor over het doel vliegen.

Balk treft raak

Kort na rust moest het flets spelende Ajax plots in de achtervolging na een treffer van Balk. De basisdebutant reageerde alert, nadat Onana een inzet van Strand Larsen had gekeerd. De ploeg van Ten Hag, die Davy Klaassen voor het sluiten van de transfermarkt hoopt te verwelkomen, maakte na de 1-0 jacht op de gelijkmaker, maar creëerde nauwelijks mogelijkheden. Sterker, het kwam goed weg bij een bal op de paal van Ramon-Pascal Lundqvist.

Eindsignaal Ajax Groningen

In de slotminuten raakten Dušan Tadić en de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar in dezelfde aanval de lat, waardoor het vierde competitiewedstrijd zelfs geen punt opleverde.

De andere wedstrijden van deze zondag zijn Willem II-Feyenoord en Sparta Rotterdam-AZ om 14.30 uur en PSV-Fortuna Sittard om 16.45 uur. De duels zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie