Sport
BNNVARA

Erben Wennemars: 'Ireen Wüst is op koers voor olympisch goud'

foto: Bnnvarafoto: Bnnvara
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: 'Ireen Wüst is op koers voor olympisch goud'

Ireen Wüst ligt op koers voor een mooie winter. Dat zegt de vijfvoudig olympisch schaatskampioene na haar tweede plek op de 1500 meter bij het wereldbekertoernooi in Stavanger. "De manier waarop zij aan het schaatsen is, dat is genieten", zegt Erben Wennemars in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

Ondanks dat Wüst op de winst afstevende, moest ze genoegen nemen met een tweede plaats op de 1500 meter. Hoewel ze normaliter een sterke slotronde in de benen heeft, bleef het deze keer uit en daarvan baalde Wüst: "De laatste ronde kan ik normaal veel beter. Ik merkte tijdens het rijden dat ik omhoog kwam. Ik denk dat ik op koers lag om te winnen, dan moet je het wel gewoon goed afmaken", zegt ze tegen de NOS. Met 1.56,25 was Wüst ruim een halve seconde langzamer dan winnares Miho Takagi.

Koers voor olympisch goud

Uiteindelijk was Wüst, die aan haar laatste seizoen bezig is, tevreden. Het grote plaatje ziet er namelijk goed uit: "Ik lig op koers, ik ga lekker en heb alle vertrouwen in een hele mooie winter", zegt ze tegen de NOS.

"De manier waarop Ireen Wüst aan het schaatsen is, dat is genieten", zegt Erben Wennemars. "Ze weet gewoon, het is het laatste jaar. En je weet ook, op al die afstanden kan ze dadelijk gewoon meegaan naar de Olympische Spelen en dan gaat ze gewoon weer een gouden medaille halen. Ze is op koers voor olympisch goud."

Trosje met medailles

Bij de Formule 1 krijgen nummer 1, 2, en 3 een beker. Of dat bijvoorbeeld in het schaatsen ook zo zou moeten zijn? Wennemars vindt het wel wat. "Dat is hartstikke leuk toch? Wij kregen altijd medailles. Maar waar laat je ze op een gegeven moment als je heel veel bekers wint? Ik heb gewoon een trosje medailles."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie