Sport
MAX

Ellen van Dijk: ‘Denk dat rolverdeling Spelen niet duidelijk was’

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Ellen van Dijk: ‘Denk dat rolverdeling Spelen niet duidelijk was’

Voor wielrenster Ellen van Dijk was 2021 een jaar van uitersten. Zo werd Van Dijk voor de tweede keer in haar loopbaan wereldkampioen tijdrijden, maar werd ze gepasseerd voor de Olympische Spelen. Thuis op de bank zag Van Dijk tot ieders verbazing hoe niet een Nederlandse, maar de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer Olympisch kampioen op de weg werd. Van Dijk denkt dat de rolverdeling tussen de geselecteerde rensters niet duidelijk was.

Dat zei Van Dijk zondag bij De Perstribune van MAX. "Er waren 4 rensters geselecteerd die het best bergop konden rijden. Alleen denk ik dat de rolverdeling niet heel duidelijk was." Van Dijk doelt hiermee ook op haar eigen rol. "In 2012 in Londen en in 2016 in Rio reed ik wel mee en had ik maar één taak. In de eerste honderd kilometer moest ik achter elke aanval aanrijden. Het maakte niet uit of ik de finish zou halen." Van Dijk denkt dat iemand met die rol deze keer ontbrak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Angst in het peloton

Naast succes en teleurstelling op de fiets kenmerkt de loopbaan van Ellen van Dijk zich ook door blessureleed. Recent viel ze nog hard in Parijs-Roubaix, waar ze een hersenschudding aan overhield. Ze reed die laatste vijftien kilometer nog wel uit. "Ik dacht 'ik ben hier nu toch'." Al het blessureleed heeft er wel voor gezorgd dat Van Dijk angstig is in het peloton. "Ik ben wel redelijk bang in het peloton. Ik moet vaak om het peloton rijden. Dat komt door een aantal flinke valpartijen." Volgens Van Dijk weerhoudt het haar soms ook van bepaalde dingen om niet in het gedrang te komen.

Hoewel Ellen van Dijk de Olympische Spelen van Tokio miste weet ze nog niet of ze doorgaat tot de Spelen van Parijs in 2024.

De Perstribune: Ellen van Dijk

Ster advertentie
Ster advertentie