Sport
MAX

Olav Mol: '15 races dit seizoen is nog mogelijk'

foto: Olav Molfoto: Olav Mol
  1. Nieuwschevron right
  2. Olav Mol: '15 races dit seizoen is nog mogelijk'

Wanneer het Formule 1-seizoen gaat beginnen is nog altijd onduidelijk en dus is commentator Olav Mol niet op de circuits te vinden maar zit hij thuis in Spanje. Daar mixt hij veel muziek en heeft hij een kinderboek geschreven: Snelle Sam.

Olav Mol op De Perstribune

Zondag was Olav Mol te gast op De Perstribune van MAX. Nu het seizoen stil ligt heeft Mol al nagedacht over hoe het seizoen alsnog gestart kan worden. Mol denkt dat het vooral een logistieke operatie wordt waarbij je geografisch moet kijken en die races snel achter elkaar moet rijden. "Vijftien races zijn nog wel mogelijk. Alleen Australië en Monaco zijn gecanceld, de rest is vooralsnog uitgesteld", zegt Mol.

Spanje 2016

De eerste Grand Prix die Olav Mol van commentaar voorzag was de Grand Prix van Monaco in 1991. Mols bekendste fragment komt uit de Grand Prix van Spanje van 2016. Zijn ‘Yo Hey, Yo Ho, Yo Fucking Ho’ toen Max als eerste over de finish kwam kan vrijwel elke Formule 1-fan mee playbacken.

"Voor de wereld was het een historische gebeurtenis dat een Nederlander won", zegt Mol daarover. Zijn emotionele reactie komt volgens hem ook voort uit dingen die hij heeft meegemaakt. Zo overleed zijn vrouw in 2010 aan kanker.

Stirling Moss

Olav Mol ging ook in op het overlijden van racelegende Stirling Moss. Moss overleed zondag op 90-jarige leeftijd en werd tussen 1955 en 1958 vier keer op rij vice-wereldkampioen in de Formule 1.

Mol heeft Stirling Moss meerdere keren mogen ontmoeten en vond hem een 'prachtige vent'. Hij vindt het overlijden van de 90-jarige Moss ook wel iets symbolisch hebben. "Middenin de tijd dat we niet kunnen racen gaat Stirling Moss naar de eeuwige jachtvelden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderboek Snelle Sam

Olav Mol gebruikte zijn tijd in quarantaine in Spanje voor het schrijven van het kinderboek Snelle Sam. In dit boek zitten allerlei verwijzingen naar de Formule 1. Zo rijdt er een coureur genaamd Bas Vandamme de Grand Prix van Strandvoort. "Zo heet de Tarbanbocht de 'Rambobocht'", zegt Olav Mol daarover. Het boek ligt vanaf donderdag in de winkel.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie