Feyenoord wint tussendoortje van Fortuna Sittard met dank aan Geertruida

2. Feyenoord wint tussendoortje van Fortuna Sittard met dank aan Geertruida

Feyenoord beleefde een eenvoudige middag in Sittard. Fortuna werd met 1-3 verslagen. Lutsharel Geertruida tekende voor twee treffers.

Tussen de twee halve finales in de Conference League tegen Olympique Marseille in speelden dezelfde basisspelers in de eredivisie voor Feyenoord. Tegenstander Fortuna Sittard knokt tegen degradatie en doet het de laatste wedstrijden prima met zeven punten.

Fortuna-keeper Yannick van Osch had een klasse redding met de voet een op een met Guus Til. Het bleek uitstel van executie. Uit de corner ging dezelfde Van Osch onder de bal door. Geertruida zette het hoofd ertegen en bracht de Rotterdammers op voorsprong. Aan de andere kant was er een kopkans voor spits Paul Gladon, die met het hoofd minder goed uit de voeten kon.

De held van Sittard

Een tackle van Mickaël Tirpan in de zeventiende minuut was niet op de bal. Tyrell Malacia liet zich sierlijk vallen, maar omdat er contact was binnen de zestien kwam de penalty voor Feyenoord niet meer in het geding. Van Osch trad daarbij op als held van Sittard. Hij tikte de inzet van Orkun Kökcü met één hand via de lat uit het doel. Het moest weer van Geertruida komen om de score voor Feyenoord uit te breiden. Nadat Luis Sinisterra terug legde, schoot de back met links in de bovenhoek. Het was zodoende 2-0 bij rust, maar wat betreft kansenverhouding had het 4-0 kunnen zijn.

In de tweede helft beloonde Feyenoord zichzelf met het degelijke spel. Buitenspeler Reiss Nelson speelde om Van Osch heen en schoot via de paal Feyenoord op 3-0. Fortuna deed daarna nog wat terug. Zian Flemming rondde koelbloedig af. Ploeggenoot Charlison Benschop bleef in volledige vrijheid daarna te rustig om de aansluitingstreffer te maken. De spits ging onfortuinlijk op de bal staan.

Geertruida kon tot slot zijn wedstrijd nog mooier maken door een derde goal, maar in de 82e minuut schoot hij wild naast. Het bleef dus bij 1-3. Het levert Feyenoord drie belangrijke punten op in de strijd om plaats drie. De ploeg van Arne Slot heeft vijf punten voorsprong op FC Twente. Fortuna blijft staan op plaats 14, drie punten meer dan PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en Willem II.