Politiek
WNL

VVD-Kamerlid El Yassini: 'Links houdt emancipatie Nederlander met migratieachtergrond tegen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-Kamerlid El Yassini: 'Links houdt emancipatie Nederlander met migratieachtergrond tegen'

VVD-Kamerlid Zohair El Yassini vindt dat linkse mensen de emancipatie van Nederlanders met een niet-westerse achtergrond tegenwerken, terwijl ze vaak zeggen juist het beste met deze nieuwe Nederlanders voor te hebben. Dat zegt de liberale volksvertegenwoordiger in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

El Yassini reageert op een opiniestuk van presentatrice Fidan Ekiz over haar tijd bij het tv-programma De Nieuwe Maan, waar van veel verschillende kanten naar de multiculturele samenleving werd gekeken. Ekiz kreeg bedreigingen, omdat zij naar eigen zeggen niet voldeed aan het politiek correcte profiel.

De opmerkingen waren volgens Ekiz afkomstig uit de islamitische gemeenschap en de regressief linkse hoek. "Wat Fidan is overkomen doet mij heel veel pijn", zegt El Yassini. "Deze column laat een hele lelijke eigenschap zien die bij links aanwezig is."

‘Links springt in blokkade’

El Yassini doelt op de reacties vanuit linkse hoek op het moment dat er kritisch naar de multiculturele samenleving wordt gekeken. "Dan springt links in een blokkade en komt het op de bres om deze kritische momenten tegen te houden", aldus de VVD-politicus.

"Links wordt altijd gezien als de vriend van de allochtoon, van de minderheid, maar in feite houden ze de emancipatie van Nederlanders met een niet-westerse achtergrond vaak tegen. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig."

Ster advertentie
Ster advertentie