Politiek
BNNVARA

FNV: 'Manipulatie Hoekstra bij KLM'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FNV: 'Manipulatie Hoekstra bij KLM'

"Het moet niet zo zijn dat het Ministerie van Financiën aan de onderhandelingstafel zit en over lonen praat", zegt Joost van Doesburg, campagneleider van de FNV op Schiphol, over het steunpakket voor KLM waar minister Hoekstra gisteren over sprak in de Tweede Kamer. "Er moet geen dictaat vanuit Den Haag zijn voor de mensen die werken bij KLM."

Lobby KLM

Hoekstra sloeg zeer gedetailleerde piketpaaltjes in het steunpakket, omdat KLM kosten moet besparen moet er worden gesneden in de lonen. Hoekstra gaf in het steunpakket percentages aan. De FNV is 'not amused'. Van Doesburg: "Onze leden zijn blij met de steun, maar de offers moeten wel tot stand komen tussen werkgevers en werknemers en niet via de manipulatie van Hoekstra."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Acties

Van Doesburg: "We gaan met KLM aan tafel en volgen de piketpaaltjes van Hoekstra niet. De sfeer is verziekt. Als we eerder hadden mogen meepraten waren we verder geweest in het proces. Wij sluiten acties nu zeker niet uit. Uiteindelijk moet de handtekening van de werkgevers én de werknemers onder de CAO."

FNV: ‘Manipulatie Hoekstra bij KLM’

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie