Politiek
BNNVARA

De heidagen: 'Een verplichte oefening in gezelligheid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De heidagen: 'Een verplichte oefening in gezelligheid'

Het politieke jaar is weer begonnen. Traditioneel gaat dat altijd met de heidagen van het kabinet, maar ook van diverse politieke partijen. "Het is belangrijk om bij elkaar te zitten," zegt politiek duider Peter Kee in De Nieuws BV. "Maar het is een verplichte oefening in gezelligheid."

Bende

Henri Kruithof maakte tientallen heidagen bij de VVD mee als hoofd voorlichting van de partij. Kruithof: "Op vrijdag doen we de zaken en op zaterdag hebben we teambuilding. Natuurlijk wordt er ook lekker gedronken. Als je meer dan drie VVD‘ers bij elkaar zet, heb je een drankvergunning nodig."

"Bij het CDA maken ze er op dit moment een bende van", vindt Kruithof. "Dan kijk je ernaar, maar je weet nooit of een andere partij er nog een grotere bende van maakt. Geen heidag kan daar tegen helpen."

Quote

Als je meer dan drie VVD‘ers bij elkaar zet, heb je een drankvergunning nodig.

Kruithof

Stof

"Minister Grapperhaus maakt het er niet makkelijker op. Hij heeft het goed gedaan, dat hij gelijk door het stof is gegaan", aldus Kruithof. "Maar is was stom wat hij heeft gedaan, buitengewoon stom. Aftreden vind ik wel heel erg zwaar. Maar leg het maar eens uit. Misschien moet ie weg…." zegt Kruithof. "Gelukkig hebben we bij de VVD zelfs bij een crisis niet zulke heidagen. Wij zitten snel weer bij elkaar!"

De heidagen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie