Politiek
WNL

CDA-Kamerlid Henri Bontenbal: Rob Jetten moet meer tekst en uitleg geven in tv-programma’s

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-Kamerlid Henri Bontenbal: Rob Jetten moet meer tekst en uitleg geven in tv-programma’s

Volgens CDA-Tweede Kamerlid Henri Bontenbal, die zich bezighoudt met klimaat en energie, is minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) weinig zichtbaar en moet hij meer uitleg geven in talkshows over de energiecrisis.

Ook moet Jetten betere afspraken maken met brancheorganisaties, volgens Bontenbal. Hij heeft een duidelijke oproep aan Jetten: “Elke sector heeft een brancheorganisatie, de industrie heeft dat, de winkeliers hebben dat. Ik zou zeggen tegen Jetten: ‘Maak je agenda vrij komende weken en ga met vertegenwoordigers van de brancheorganisaties zitten en maak heldere afspraken over besparing’.”

Volgens Bontenbal is augustus de deadline. “We zitten in een flinke gascrisis. Ik zou het goed vinden als minister met een aantal grote spelers in de energiesector om de tafel gaat zitten. Huur een zaaltje en zet 20 of 30 CEO’s van grote bedrijven in één zaal. Doe de deuren dicht en ga met elkaar bedenken welke maatregelen er zijn die we met elkaar kunnen nemen die we nog niet echt durven te nemen.”

Tweede Kamerlid Henri Bontenbal (CDA) (2 augustus 2022) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie