Naar homepage
Politiek

Gert-Jan Segers over vaccineren: 'God heeft ons die wetenschap gegeven'
WNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gert-Jan Segers over vaccineren: 'God heeft ons die wetenschap gegeven'

Gert-Jan Segers is een voorstander van vaccineren. Dat zei de politiek leider van de ChristenUnie maandagavond in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. Volgens Segers gaat dat standpunt prima samen met zijn geloof. "Ik denk dat god ons de wetenschap heeft gegeven."

Segers is een voorstander van vaccineren

Afgelopen vrijdag zat Segers aan tafel bij Pauw om in discussie te gaan met Thierry Baudet over het Klimaatakkoord. Segers haalde toen vaccineren aan als vergelijking, omdat in die discussie mensen ook twijfelen aan het merendeel van de wetenschappers. "Wat is de consensus onder de wetenschappers: vaccineren is goed voor je. En daarom heb ik mijn kinderen laten inenten."

'Niet vaccineren onverstandig'

Volgens Segers is het geen gevoelig punt bij zijn achterban en zitten de mensen die hun kinderen niet laten inenten vooral in de achterban van de SGP. "Dat zijn geen wetenschappelijke bezwaren die zij hebben", aldus Segers. "Maar dat is omdat zij heel principiële geloofsbezwaren hebben."

Segers vindt dat onverstandig, maar stelt de wetenschap daarmee niet direct boven het geloof. "Ik denk dat god ons de wetenschap heeft gegeven en dat god en de wetenschap hand in hand gaan. Hij heeft ons prachtige middelen gegeven om het leven goed te maken."

De leider van de ChristenUnie is als kind zelf ook ingeënt. "Mijn ouders waren de eerste in het dorp die hun kinderen lieten inenten." Volgens Segers kwam dat omdat allebei zijn grootvaders bollenboeren waren. "En die enten hun bollen in tegen bepaalde ziektes. Toen zei mijn vader: 'Ik vind het bizar dat je je bollen wel preventief behandelt en je kinderen niet".

Ster advertentie
Ster advertentie