Politiek
NOS

Formatiegesprekken hervat: 'Wellicht met Kerst eindelijk een kabinet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Formatiegesprekken hervat: 'Wellicht met Kerst eindelijk een kabinet'

Na een vakantie van enkele weken worden de formatiegesprekken vandaag weer hervat. In NOS Met het Oog op Morgen blikt Mieke van der Weij vooruit op het regeerakkoord met Elodie Verweij (chef politiek bij tv-programma's Jinek, Beau en Humberto) en Frank Hendrickx (politiek verslaggever bij de Volkskrant).

Informateur Mariëtte Hamer nodigde partijleiders Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66) uit voor een gesprek over de formatie. Elodie Verweij is vooral benieuwd naar wat de VVD gaat doen. "De andere partijen hebben al een beetje aangegeven wat ze in ieder geval niet willen. Maar wat wil de VVD eigenlijk? Daar ben ik wel erg benieuwd naar de komende week."

Verweij noemt het 'de week van kleur bekennen'. "De formatie bereikte een enorme impasse. De partijen moeten nu laten zien waar ze staan. Als dat niet lukt, dan zal Mariëtte Hamer toch het een en ander moeten forceren."

'Zal nog weken duren'

Frank Hendrickx wijst erop dat de formatiegesprekken nog zeker weken kunnen duren, want "zelfs als ze beginnen met een aantal partijen kan het nog mislukken".

Ook Verweij heeft de indruk dat het nog erg lang zal duren. "Als ik het vraag aan bronnen die heel dicht bij de partijen staan, grappen ze al dat er wellicht met Kerst eindelijk een kabinet is. Het duurt buitengewoon lang."

Ster advertentie
Ster advertentie