Politiek
BNNVARA

Ploumen over gelekte coalitieplannen: 'Er zijn straks wel wat addertjes onder het gras'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ploumen over gelekte coalitieplannen: 'Er zijn straks wel wat addertjes onder het gras'

In De Nieuws BV reageerde PvdA fractieleider Lilianne Ploumen op de al gelekte plannen uit het komende coalitieakkoord waar NRC over schrijft. Hoewel Ploumen positief reageert op de plannen die nu voorliggen, wil ze nog niet te vroeg juichen. "Het echte oordeel kan je pas vellen als je het hele pakket ziet. Er zitten vast een aantal goede dingen in, maar het is gewoon een rechts kabinet. Dus ik kan me ook voorstellen dat er dingen inzitten waarvan wij zeggen 'dat hadden we toch echt anders gedaan'."

Video niet beschikbaar

Rekeningrijden, meer salaris voor leraren in het basisonderwijs en meer geld voor klimaat. Dat lijken vooralsnog plannen te zijn die in het komende coalitie akkoord opgetekend worden. "Het zou hoog tijd worden dat de leraren in het basisonderwijs meer salaris krijgen, dus als dat waar is, wie kan daar nou tegen zijn? Het enige wat je er over kan zeggen is ‘waarom heb je dat niet eerder gedaan?'", zegt Ploumen.

Addertjes onder het gras

Ook het voornemen om een gelijke verdeling tussen man en vrouw te waarborgen in het volgende kabinet is iets dat Ploumen toejuicht. "Ik ga straks fair, maar aan de hand van ons progressief oppositie akkoord, beoordelen waar zij mee komen. Daar zullen vast goede dingen bijzitten en wat niet goed is daar zullen we tegen zijn. Er zullen nog wel wat addertjes onder het gras zitten."

Die addertjes verwacht Ploumen bij onder andere de salarissen voor het zorgpersoneel of bij het type belastingstelsel waar nu mee wordt gewerkt. Op die punten heeft Ploumen er niet veel vertrouwen in. "Ik ga het afwachten, maar helemaal gerust ben ik er niet op."

#15 - Ploumen over het aankomende coalitieakkoord (S04) - De week van Kee

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie