Politiek
WNL

CDA-Europarlementariër Esther de Lange: 'Stikstofbrief uit Brussel was oerdom'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-Europarlementariër Esther de Lange: 'Stikstofbrief uit Brussel was oerdom'

CDA-Europarlementariër Esther de Lange vond de brief uit Brussel van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius over de Nederlandse stikstofplannen "oerdom", zegt De Lange in het WNL-programma Sven op 1.

De brief waarin de Eurocommissaris Nederland aanspoorde om vaart te maken met de stikstofaanpak, veroorzaakte eerder een hoop commotie in politiek Den Haag. Nederland werd erop gewezen de afspraken na te komen over de vermindering van de CO2-uitstoot tot 2030. Daarvoor is Sinkevičius ook op de vingers getikt. "Dat zal hij geen tweede keer doen", zegt De Lange. "Zo moeten wij ook niet naar oplossingen zoeken."

Green Deal

Vandaag stemt het Europees Parlement over een pakket klimaat- en milieumaatregelen. Ook wel een onderdeel van de ‘Green Deal’ uit de koker van Eurocommissaris Frans Timmermans, die vandaag niet bij de stemming kan zijn wegens een coronabesmetting.

Voor De Lange was de industriepolitiek een speerpunt. "Als de Green Deal niet leidt tot banen in Europa, dan gaat het niet werken. Dat heb ik ook vanaf het begin tegen Timmermans gezegd. Ik ben blij dat andere politieke partijen nu ook zeggen dat het industriebeleid erbij hoort", vertelt de CDA-Europarlementariër.

Esther de Lange hint op nieuwe termijn in Europees Parlement

De Lange, Europarlementariër sinds 2007, sluit niet uit dat zij nog een periode in het Europees Parlement blijft zitten. "Ik ben niet iemand die wegloopt van moeilijke omstandigheden. Dus als mijn partij dat vraagt, dan ga ik door."

Esther de Lange (CDA-Europarlementariër) over de belangrijke CO2-stemming in Brussel (18 april 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie