Politiek

Student tekent spotprenten van Rutte tot de premier stopt

foto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Student tekent spotprenten van Rutte tot de premier stopt

Rutte als S10 met een blote buik, als chihuahua of als Nokia. Het komt allemaal voorbij op het Instagram account iktekenrutteelkedagtothijstopt. Achter de populaire illustraties zit een creatieve student, die liever anoniem blijft.

"Vandaag is de 206e dag dat ik hem teken", vertelt de artiest. "Ondertussen is dat wel makkelijk geworden. Ik ken zijn gezichtskenmerken helaas heel goed uit mijn hoofd." 'Helaas', zegt ze, want ze is geen fan van de minister-president. "Ik doe het niet uit een soort liefde voor Rutte. Ik doe het omdat ik eigenlijk klaar met hem ben."

Toeslagenaffaire en woningcrisis

En dat heeft volgens de illustrator vele oorzaken. "Ten eerste de toeslagenaffaire. Ik snap niet dat er iemand kan zijn die daar niet boos om wordt. Ten tweede de woningcrisis, die deels door hem is veroorzaakt."

Niet dat hij daar in zijn eentje schuldig aan is. Maar heel veel problemen zijn volgens haar wel op Rutte terug te voeren, zegt ze. "Ook met de sms'jes, dat hij die verborgen houdt."

'Een vorm van protest'

Ondanks het ongenoegen, is de student toch iedere dag bezig met de politicus. "Het is een vorm van protest, eigenlijk. In de zin van: hoe moet ik dit uiten? Hoe kan ik die boosheid nou overbrengen aan de wereld? Ik kan er zo boos om worden en dan eigenlijk niet zo goed weten wat ik daar mee moet."

Uiteindelijk besloot de student frustraties te uiten via haar tekeningen. "Ik teken sowieso graag om mijn hoofd leeg te maken. En ja, uit woede teken ik dan gewoon Rutte."

EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, elke werkdag tussen 16.00 en 17.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie