Politiek
AVROTROS

Peter Kwint: 'Omtzigt is een goede politicus, maar geen socialist'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Kwint: 'Omtzigt is een goede politicus, maar geen socialist'

Als het gaat om een nieuwe politieke cultuur en een betere bestaanszekerheid heb je volgens SP-Kamerlid Peter Kwint een systeemverandering nodig, waarbij mensen niet gewantrouwd worden. Dat zegt hij in MISCHA!. "Hoezeer ik Pieter Omtzigt ook waardeer als Christendemocratische politicus, hij is geen socialist en ik denk dat dat mensbeeld beter bij een socialistische partij past."

#317 - Peter Kwint - MISCHA!

We moeten afscheid nemen van de rechtse politieke ideologie die achter dat wantrouwen zit, denkt Kwint. "Je gaat ervan uit dat mensen geneigd zijn tot het kwaad, en dus moet je ze controleren en op de huid zitten."

SP-kiezers naar Omtzigt?

Volgens Kwint scoort zijn partij "best goed" als het om vertrouwen gaat. "Mensen vertrouwen SP-Kamerleden bovengemiddeld vaak, nu is de uitdaging dat je iemand niet alleen kunt vertrouwen met het vasthouden van je boodschappentas als je naar de wc gaat, maar ook wanneer het om het bestuur van Nederland gaat."

Is Kwint bang kiezers te verliezen aan Omtzigt? "Er zal ongetwijfeld een deel van de mensen zijn die zegt: dat over die betrouwbare overheid, dat hoor ik nu ook bij Omtzigt. Maar ik denk dat op een hele hoop andere gebieden de verschillen wat groter zijn."

#317 - Peter Kwint - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie