Politiek
BNNVARA

Henk Otten klaar met '50Plus praktijken' van Henk Krol

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Otten klaar met '50Plus praktijken' van Henk Krol

Het lijkt de kroniek van een aangekondigde breuk, het einde van de samenwerking tussen de Henkies, Henk Krol en Henk Otten. Zet immers twee notoire onruststokers bij elkaar en je krijgt... onrust. "Roddel en achterklap, lekken naar de pers: die praktijken leken onuitroeibaar", zegt Henk Otten in De Nieuws BV.

Het nieuws dat oprichter én lijsttrekker Henk Krol per direct uit de partij stapt, kwam sneller dan de meesten voorspeld hadden. De inkt op zijn ontslagbrief is nog niet eens droog en het moddergooien is uiteraard al begonnen.

Krol las in 1 op 1 een appje voor van Eerste Kamerlid Jeroen de Vries, gestuurd naar Krol's woordvoerder: "Vuile vieze smeerlap met je gelek en gekonkel, ik weet je te vinden." Mede-senator Henk Otten reageert in De Nieuws BV: "Ik zou het misschien anders gezegd hebben, maar als je continu door je eigen mensen in de rug geschoten wordt, dan kan ik me dat wel voorstellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Machtsstrijd en 50Plus praktijken

Otten verwijt Krol en zijn medewerkers van een '50Plus-mentaliteit', en het is daardoor allemaal geëscaleerd vindt hij. "De roddel en achterklap, het lekken naar de pers; van alles en nog wat. Toen hebben we ook gezegd, dit moet stoppen, maar die praktijken bleken onuitroeibaar."

De voorzitter van de Partij voor de Toekomst ontkent dat er sprake was van een machtsstrijd, die ontketend zou zijn door zijn eigen verlangen om een transfer te maken van de Eerste naar de Tweede Kamer. "Dat is nooit ter sprake geweest. Vanuit de Krol-hoek was men juist bezig met de baantjes en de baantjesjagerij."

Toekomst voor de partij van de Toekomst

Maar er is zeker een toekomst voor de partij. "We hebben een aantal mensen op het oog als nieuwe lijsttrekker, en dat zal zeker een generatie jonger worden dan die van mijnheer Krol. Wij gaan dan ook gedegen te werk, en niet in paniek, zoals mijnheer Krol. Die bouwt aan het fundament van zijn volgende fiasco. Wij willen de beste lijsttrekker, niet de snelst aangekondigde", aldus Otten.

Henk Otten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie