Politiek
PowNed

JA21-oprichter Annabel Nanninga twijfelt over lijsttrekkerschap Amsterdam

foto: PowNedfoto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. JA21-oprichter Annabel Nanninga twijfelt over lijsttrekkerschap Amsterdam

Het waren roerige maanden voor Annabel Nanninga. Ze vertrok bij Forum voor Democratie, richtte met Joost Eerdmans de nieuwe partij JA21 op en beviel ondertussen van haar derde kind. Roderick Veelo blikt met de politica in PowNed Zomergesprek terug, maar ze kijken samen ook vooruit naar de komende periode. Zo zijn in maart de gemeenteraadsverkiezingen en een jaar later de Provinciale Statenverkiezingen.

PowNed Zomergesprek: Roderick Veelo & JA21-politica Annabel Nanninga

Politieke entree
Annabel Nanninga was een gevreesd columnist en opiniemaker voor oa. GeenStijl, PowNed en ThePostOnline. Vier jaar geleden vroeg FVD-leider Thierry Baudet haar om lijsttrekker te worden van zijn partij in Amsterdam. Die vraag kwam precies op tijd voor Nanninga.

Video niet beschikbaar

Te lang bij Baudet gebleven

Eind november 2020 vertrok Annabel Nanninga, samen met oa. Joost Eerdmans, bij Forum voor Democratie. De maat was voor haar vol. Achteraf gezien had ze eerder moeten breken met de partij van Thierry Baudet.

Video niet beschikbaar

Lijsttrekker in 2022?

Samen met Kevin Kreuger vormt Nanninga de gemeenteraadsfractie van JA21 in Amsterdam. Op 16 maart 2022 zijn de eerstvolgende verkiezingen. Dan worden de nieuwe gemeenteraden gekozen. Vier jaar geleden was Nanninga lijsttrekker van Forum voor Democratie. Ze twijfelt of ze nu weer aanvoerder van de fractie zal worden.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie