Politiek
NOS

VVD-Kamerlid El Yassini haalt uit naar Baudet: 'Walgelijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-Kamerlid El Yassini haalt uit naar Baudet: 'Walgelijk'

Twee "dierbare vriendinnen", twitterde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vrijdagavond, waren "ernstig lastig gevallen door vier Marokkanen in de trein". Maar al snel doken via sociale media reacties op dat dit verhaal niet zou kloppen, en dat er iets heel anders aan de hand zou zijn geweest.

Namelijk dat de vrouwen werden gecontroleerd op hun vervoersbewijzen door NS-medewerkers. Ook mensen die zeiden erbij te zijn geweest, deelden die lezing.

VVD-Kamerlid El Yassini haalt uit naar Baudet: 'Walgelijk'

Zondagmiddag heeft de NS dat bevestigd. De controle werd gedaan door NS-medewerkers in burgerkleding, waarmee de NS poogt zwartrijden tegen te gaan.

'Beschuldigingen bij elkaar gefantaseerd'

VVD-Kamerlid Zohair el Yassini vindt het "bij elkaar fantaseren van beschuldigingen" walgelijk, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Als er Marokkaans bloed door je aderen stroomt, ben je bij Baudet op voorhand een verdachte, ondanks je Nederlandse hart."

Hij noemt het "bij elkaar fantaseren van beschuldigingen" walgelijk.
De VVD'er vindt het kwalijk dat de NS-medewerkers "die ons veilig proberen te houden" worden aangevallen.

Legitimatie

Het voorval speelde zich af in de sprinter van Weesp naar Amsterdam, op vrijdagavond rond 20.45 uur. In die trein troffen de controleurs twee vrouwen aan die niet wilden geloven dat zij NS-medewerkers waren, zegt de woordvoerder.

Nadat de controleurs zich hadden gelegitimeerd en er ook nog een agent in burger bij was geweest, die zich ook legitimeerde, lieten de vrouwen zich overtuigen en hun vervoersbewijzen controleren. Zij reden overigens niet zwart.

De NOS heeft Baudet en zijn woordvoerder zondag herhaaldelijk om commentaar gevraagd, maar zij reageren vooralsnog niet.

Ster advertentie
Ster advertentie