Naar homepage
Politiek

Asscher (PvdA) spreekt leden tegen over vliegverbod: ‘Gaan we niet doen’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Asscher (PvdA) spreekt leden tegen over vliegverbod: ‘Gaan we niet doen’

Lodewijk Asscher zegt dat de Partij van de Arbeid (PvdA) niet gaan pleiten voor een Europees vliegverbod. Eerder vandaag lieten leden van de partij weten voor een dergelijk verbod te zijn en de maximumsnelheid op snelwegen rondom natuurgebieden naar 80 kilometer per uur te willen verlagen. “Dat gaan we niet doen”, aldus Asscher in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Asscher over het voorstel van de leden van de PvdA

“Het was een interessante discussie’, aldus Asscher, die vandaag aanwezig was bij het allereerste ToekomstLab, een ledenraad, van de partij in Eindhoven. “Hoe ga je op een verstandige manier de balans houden tussen economische groei en onze natuur. Wij hebben aangegeven dat we de zorgen delen, maar deze voorstellen nemen wij niet over.”

Investeren in OV

Wel vindt de partij het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in het openbaar vervoer. Naast goedkopere en betere internationale verbindingen, moet er ook in Nederland iets gebeuren. “De treinen zitten overvol. Het is één ding om als kabinet te zeggen: jullie mogen niet meer met de auto. Maar zorg dan dat je in iets investeert waar alle mensen van profiteren.”

Stikstofcrisis

Asscher vindt het kwalijk dat het kabinet zolang heeft gewacht om de stikstofcrisis aan te pakken. “Nu is er allemaal paniek en krijgen we Rutte met een somber gezicht op tv. Als ze gewoon rustig aan de gang waren gegaan, hadden ze niet iedereen onzeker gemaakt”, aldus Asscher. “Dan had het Malieveld ook niet drie keer vol gestaan en had het kabinet ook aandacht kunnen besteden aan andere problemen in dit land. Er is meer dan de stikstofcrisis.”

Ster advertentie
Ster advertentie