Politiek
WNL

Rutte: ‘Steeds minder partijen zijn bereid compromissen te sluiten’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rutte: ‘Steeds minder partijen zijn bereid compromissen te sluiten’

Steeds minder politici zijn bereid om compromissen te sluiten. Die constatering doet premier Mark Rutte vandaag in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. "De schreeuwers aan de zijlijn, die je ziet bij verschillende politieke partijen, zijn niet bereid er samen uit te komen", aldus Rutte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de onwil om tot compromissen te komen wordt het land "niet makkelijker om te besturen", zo zegt Rutte. Hij doelt met zijn opmerking op Forum voor Democratie, PVV, SP, en GroenLinks.

"Het zijn toch wel partijen die vanuit hun eigen zuiverheid werken en de kiezer de illusie geven dat je helemaal je zin kan krijgen." Hij roept de partijen op om daarmee te stoppen. "Kom aan onze kant en help mee."

Je zin krijgen

"Als je als kiezer helemaal je zin wilt krijgen, moet je niet op de VVD stemmen", zegt de premier. "Ik zal uiteindelijk met mijn collega's proberen eruit te komen, waarbij je de essentiële dingen probeert binnen te halen."

Juist doordat verschillende politieke partijen compromissen sluiten, is Nederland zo welvarend geworden, meent Rutte. "Daardoor zijn we nu ook het op één na rijkste land ter wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie