Politiek
WNL

Veel kritiek op tweet Kauthar Bouchallikht over Pim Fortuyn: 'We zijn gek geworden op ophef'

foto: ANP: Bart Maat
  1. Nieuwschevron right
  2. Veel kritiek op tweet Kauthar Bouchallikht over Pim Fortuyn: 'We zijn gek geworden op ophef'

Kauthar Bouchallikht, Tweede Kamerlid van GroenLinks, deelde op Twitter haar gevoelens over Pim Fortuyn. Zo schreef ze onder meer: “Ik moest stoppen met het kijken van die serie over hem omdat het trauma’s terughaalde” en “Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope, tnx. Bye.” Daar kreeg ze veel kritiek op.

Ze mag een harde mening hebben, zegt GeenStijl-verslaggever Tom Staal, maar het is volgens hem wel een achterlijke timing. Bovendien: “Het is niet mijn mening. Ik vond Pim Fortuyn juist heel eerlijk en open over het geloof van Marokkaanse jongeren.”

Zo zei Fortuyn onder meer, memoreert Staal, dat hij in zoverre kon leven met de doodstraf in Marokko als hij daar seks met mannen zou hebben. Want dat is hun land. Maar hier is het een ander verhaal. Hij had vooral moeite met migratie, stelt Staal.

Gek op ophef

Over de ophef die na de tweet op Twitter is ontstaan, zegt hij: “Dat is tegenwoordig met alles wat je zegt. We zijn gek geworden op ophef. Het is het bestaansrecht van Twitter.”

Volgens Marieke Smits, politiek commentator van WNL was Pim Fortuyn juist een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting: “Dus moet zo’n tweet gewoon kunnen.” Kortom, besluit Staal, ze mag dat zeggen en wij mogen daar ook wat van vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie