Politiek

Laurens Dassen over kwestie-Gündogan: 'We hadden zaken anders kunnen doen'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Laurens Dassen over kwestie-Gündogan: 'We hadden zaken anders kunnen doen'

Het advies van Laurens Dassen? "Blijf dichtbij jezelf", en hoewel dat misschien heel eenvoudig klinkt is het volgens de fractievoorzitter van Volt "heel moeilijk". "Je komt in één keer in een wereld waarin mensen van alles van je verwachten, de media staan er bovenop. Je wordt herkend op straat. Ik zou tegen de Laurens van twee jaar geleden willen zeggen: het komt allemaal goed, blijf gewoon lekker bij jezelf", vertelt hij in MISCHA!.

#223 - Laurens Dassen - MISCHA!

De kwestie rond Nilüfer Gündogan - vorig jaar werd ze geschorst door Volt vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag - was volgens Dassen "voor alle betrokkenen en heel moeilijk en vervelend proces." Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde vorige maand dat Volt het Kamerlid Gündoğan wel degelijk rechtmatig uit de fractie heeft gezet.

'Interne procedures beter op orde'

Dassen: "Achteraf praten is makkelijk, maar natuurlijk hadden we zaken anders en beter kunnen doen. We hadden de interne procedures beter op orde kunnen hebben, we hadden in de communicatie van alles beter kunnen doen. We moeten er als partij van leren en in groeien. Er komt ook een evaluatie met aanbevelingen, zodat we we hopelijk kunnen voorkomen dat dit nog eens gebeurt."

#223 - Laurens Dassen - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie