Achtergrond
AVROTROS

Nilüfer Gündoğan verheugt zich op hoger beroep: 'Ik heb een boekenkast vol bewijs'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Nilüfer Gündoğan verheugt zich op hoger beroep: 'Ik heb een boekenkast vol bewijs'

“Mijn hele lijf schreeuwt om de details prijs te geven, om gewoon publiek te maken hoe het echt zit”, vertelt Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan in MISCHA!.

#115 - Nilüfer Gündogan

Ze verwijt de politieke partij Volt smaad, laster en samenspanning. Ze heeft nieuw bewijs vertelt ze. “Ik heb stukken gekregen waaruit blijkt hoe het echt zit.” Ze wil op advies van haar advocaten nog niet zeggen welke dat zijn. Eerst wil ze het de rechter voorleggen. Ze is vol vertrouwen: “Volt heeft geen snippertje bewijs overgedragen. Ik heb een boekenkast vol bewijs.”

Grensoverschrijdend

De zaak begon begin dit jaar toen Gündoğan werd geschorst uit de Volt-fractie nadat er bij de partij meldingen over haar waren binnengekomen die zouden wijzen op grensoverschrijdend gedrag. Ze werd ook door anonieme melders beschuldigd van handtastelijkheden en intimiderend gedrag. Zij spande daarop een kort geding aan tegen het besluit. De rechter gaf haar gelijk en oordeelde dat de Volt-fractie onjuist had gehandeld. Toch zette Volt haar uit de partij en ging in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank.

Karaktermoord

Gündoğan die sinds mei dit jaar als eenmansfractie Lid Gündoğan in de Kamer zit, is vast van plan haar naam te zuiveren. “Er is karaktermoord op mij gepleegd. Het is een hel geweest. En nog altijd zit ik in het staartje van de hel. Voor het eerst heb ik er nachtmerries over. Ik ben voor viespeuk, verkrachter uitgemaakt. Het was vernederend, iedereen had een mening over me. Je draait na zoiets bijna door. Maar ik put kracht uit het vooruitzicht op hoger beroep. Op 6 september hoor ik wanneer de zitting is.”

Strijdbaar

Ze haalt ook kracht uit alle tegenwerking die ze krijgt, vertelt ze. Ze is er strijdbaar van geworden. Natuurlijk heeft ze, nog dagelijks, het moeilijk met deze situatie, maar “ik weiger vervelende gebeurtenissen me te laten definiëren.”

Luister hier het hele gesprek terug!

#115 - Nilüfer Gündogan

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie