Politiek
BNNVARA

Politieke partij Volt wint de Gouden Dolk 2022

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Politieke partij Volt wint de Gouden Dolk 2022

Het zomerreces is vorige week officieel begonnen en dat betekent voor De Nieuws BV maar één ding: de uitreiking van de Gouden Dolk. Wie wint dit jaar de prijs voor de meest bloederige politieke broedermoord? Wie heeft zijn eigen partijlid volledig in de kou laten staan? De tweekoppige jury, politiek duider Peter kee en politiek redacteur bij Op1 Thijs Broer, zijn tot een besluit gekomen.

Traditiegetrouw zit politiek duider Peter Kee in de jury. Naast hem zit dit jaar Thijs Broer, politiek redacteur bij Op1 én medeauteur van het boek Code Rood. Ze blijken het niet over alles eens te zijn en delen ook onderling een kleine dolksteek uit.

Wie wint de Gouden Dolk?

De winnaar van de Gouden Dolk 2022 is Volt. Over Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan kreeg Volt afgelopen jaar 13 meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Fractievoorzitter Laurens Dassen zette haar vervolgens uit de fractie. De vete die daarop volgde vond plaats in de gangen van de Tweede Kamer, in de media en in de rechtszaal. Geen fraai stukje politiek, waarbij de dolksteken van meerdere kanten kwamen. Dus gaat de prijs dit jaar naar de hele partij.

Voorgaande jaren wonnen Wopke Hoekstra (2020) en Marnix van Rij (2021) de Gouden dolk. Dit jaar staat het CDA niet in de top 3. Die werd naast Volt gevormd door de ChristenUnie en de VVD. Hoekstra en Van Rij hebben de prijs nooit in ontvangst genomen. Binnenkort gaan Peter Kee en Thijs Broer op bezoek bij Volt.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en X (voormalig Twitter).

Ster advertentie
Ster advertentie