Politiek
BNNVARA

Dit zijn de vier finalisten voor het beste Raadslid van Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de vier finalisten voor het beste Raadslid van Nederland

Maandag wordt de prijs voor het beste raadslid is van Nederland uitgereikt. De top-vier is bekend gemaakt en in De Nieuws BV vertellen de genomineerden waarom zij het beste raadslid zijn.

De titel van Beste Raadslid was eerder in handen van D66'er Jan Paternotte, SP'er Ron Meyer en Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren. De genomineerden voor dit jaar zijn:

  • Diederik Boomsma, CDA-raadslid uit Amsterdam
  • Eva de Bruijn, GroenLinks-raadslid uit Eindhoven
  • Nathalie Nede, CU-raadslid uit Arnhem
  • Doğukan Ergin, DENK-raadslid uit Schiedam

De Bruijn geeft aan dat ze het belangrijk vindt dat raadsleden samen met inwoners uit de stad vraagstukken aanpakken, van klimaat tot wooncrisis. Het GroenLinks-raadslid geeft aan dat mensen haar omschrijven als creatief en bevlogen. Ze vindt het belangrijk om groepen, zoals studenten en jongeren, te betrekken bij de gemeenteraad.

Raadslid van de CU in Arnhem, Nede, kiest haar onderwerpen door te peilen wat er leeft onder de inwoners van de stad: "Wat zij belangrijk vinden, daar moet je je voor inzetten." Wat Nede graag zou aanpakken in haar stad Arnhem is het drugsprobleem onder jongeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ergin, DENK-raadslid uit Schiedam, vertelt over zijn werk als raadslid. "De meeste energie haal ik uit het op straat gaan, op zoek naar mensen en signalen en daarop mijn agenda bepalen. Politiek moet van de straat naar de raad, dat is hard werken maar daarmee beteken je het meeste voor de inwoners van je stad."

Boomsma ziet een toekomst in de landelijke politiek wel zitten, maar blijft voorlopig als gemeenteraadslid: "Voorlopig is er nog heel veel te doen in Amsterdam. Als CDA stijgen we in de peilingen dus ik denk dat dat goed komt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie